Over mij

Een kind is de spiegel van de ouder. Dit is de invalshoek vanuit waar ik mijn drie jongens probeer op te voeden. Zij laten mij zien waar ik aan kan werken.

De afgelopen jaren heb ik niet stil gezeten. Na mijn opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW) en Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) heb ik bij OmZin gewerkt aan mijn intuïtieve ontwikkeling en daar de Healingopleiding afgerond. Deze combinatie heeft mij veel gebracht in mijn werkveld.

In 2015 heb 14ca95ca370f517616611e9946ef2a6fik besloten mijn hart te volgen en ben ik gestart met de opleiding tot kindertolk. Hier heb ik leren vertalen. Om een duidelijk beeld te verkrijgen, stel vragen over hetgeen wat de ouder raakt in het gedrag van het kind. Dit vertaal ik als boodschap van het kind naar de ouder.

In de praktijk blijkt deze boodschap helder en duidelijk binnen te komen. Hiermee wordt alles al in beweging gezet. Onbewust is bewust geworden en nu kan de keuze worden gemaakt om daaraan te werken. Eigenschappen die de ouder als klein kind al bezat, mogen nu naar voren komen. Overlevingsstrategieën zijn altijd heel nuttig geweest, maar mogen nu ruimte maken voor de andere talenten!

Een kind opvoeden voelt voor mij als een hele puzzel. Er zijn veel verschillende aspecten die invloed hebben en er zijn vele manieren om het kind te begeleiden van baby tot volwassene. Tegelijk laten mijn kinderen de puzzelstukken zien die ik nu nodig heb om te ontwikkelen!

Naast mijn jongens van 3, 5 en 8 en een eigen praktijk, ben ik ook gastouder van een baby’tje. Deze combinatie is een mooie uitdaging!

 

puzzelstukhorizontaal