Ervaringen

Mijn eigen woorden

Heel toevallig (maar bestaat toeval?) kwam ik Nienke een keer tegen op de sportschool en daar vertelde ze waar ze voor aan het studeren was. Dat vond ik erg interessant en ik bood mij aan als ‘afstudeerprojectje’. Ik was erg nieuwsgierig naar wat ze mij te vertellen had. Het verhaal bleek echter anders.

Ik mocht mijn verhaal doen over mijn oudste dochter L. en Nienke zou dat dan vertalen. Alleen al door het gesprek ging er van alles werken bij mij en vooral in de interactie met L. Zij was de laatste tijd namelijk erg dwars en dat vond ik soms moeilijk om mee om te gaan.

De vertaling was echt fantastisch! Alsof alle puzzelstukjes op hun plek vielen! En dat met mijn eigen woorden, heel bijzonder.

Eenmaal thuis ging ik er bewust en onbewust mee aan de slag en wat kregen wij een rust in huis. Na een liedje op de radio met een zeer toepasselijke tekst was de puzzel ineens compleet. Ik begreep ineens wat mij al die jaren in de weg had gezeten. En het mooiste: ik kon het loslaten! Er viel letterlijk een last van mijn schouders.

Nienke: bedankt hiervoor!

Liefs M.D.